< Terug naar overzicht

Apotheek aan het woord: Jolien Stevens, Apotheek Mahieu in Kortemark

Mijn mama en tante zijn beiden apotheker dus van kinds af aan kwam ik in aanraking met hoe het eraan toeging in een apotheek. Bovendien woonden we boven de apotheek waardoor ik ze altijd bezig zag met potjes en flesjes… wat ik natuurlijk zeer fascinerend vond. Verder is apotheker zijn gewoon een hele fijne combinatie van het medische, wetenschappelijke en toch ook sociaal bezig zijn met mensen. Een 8-tal jaren geleden ben ik naar de kust verhuisd en heb ik wat ervaring kunnen opdoen. En sinds een paar maanden sta ik nu als hoofdverantwoordelijke in Apotheek Mahieu te Kortemark.

Hoe heb je Axitrans leren kennen?

Een aantal jaren geleden via klanten die het product kwamen bestellen in de apotheek maar ook van mijn collega’s die heel enthousiast waren over het gamma en resultaat. Zij bevestigden dat het echt een goed product was en de moeite waard om uit te proberen. Ik zweet namelijk zelf heel veel, echt met waterige kringen onder mijn oksels… op basis van hun advies ben ik jaren geleden gestart met het gebruik van de Axitrans roller voor de normale huid.

"Het gebruiksgemak is echt geweldig… geen dagelijks gedoe, 1 keer aanbrengen en het overmatig zweten stopt voor 1 tot wel 2 weken."

En was je tevreden over het resultaat?

Ja, het is zo makkelijk! 1 keer per week aanbrengen en het werkt onmiddellijk voor 1 tot wel 2 weken.

Hoe vind je de classic roller in gebruik?

In het begin moest ik de roller wel 2 keer per week gebruiken om het overmatig zweten te stoppen: 2 dagen na mekaar en dan opnieuw een week wachten. Maar naarmate ik het product langer begon te gebruiken, merkte ik dat dit niet meer nodig was. Ondertussen gebruik ik de Axitrans roller reeds een aantal jaren en breng ik het vooral ‘onderhoudsmatig’ aan. Slechts 1 keer om de 2 of 3 weken. Enkel op warmere momenten, daar blijf ik toch gevoelig voor en merk ik dat ik het product opnieuw wat regelmatiger moet gebruiken.

Op welke manier is het gamma Axitrans onderscheidend in de markt?

Axitrans is een anti transpirant product om het overmatig zweten te stoppen. Toch wel een verschillende werking tegenover een deodorant. Je hebt heel veel deodorants op de markt en in de apotheek, deze werken vaak vooral verfrissend maar zijn onvoldoende effectief om het overmatig zweten voor een langere periode te stoppen. Terwijl Axitrans gebruik je 1 keer en dan ben je 1 tot wel 2 weken klaar en stop je met zweten. Dat is voor mij het grootste verschil. Vooral het gebruiksgemak en de werkzaamheid van het product zelf.

"Meer zelfvertrouwen en onbezorgd mijn dag doorbrengen!"

Combineer je de Axitrans roller nog met andere producten?

De Axitrans roller bevat geen parfum en dus geen specifieke geur. Vandaar combineer ik het product met een gewone deodorant, omwille van het frisse gevoel achteraf. Een scrub doe ik ook af en toe, zowel om te wassen maar omdat het bij mij ook helpt tegen het zweet.

Wat is voor jou het meest zichtbare resultaat?

Wat meer zelfvertrouwen en gemoedsrust… Je moet je geen zorgen maken, je kan onbezorgd eigenlijk uw dag doorbrengen zonder te denken: oei ik moet mijn armen naar beneden houden, stevig tegen mijn lichaam en durf me amper te bewegen want ik voel dat ik weer last heb van okselvijvers. Dat is echt een heel ambetant gevoel en nu heb ik dat niet meer. En wat echt heel fijn is, ik kan dragen wat ik wil en moet mijn kledij niet meer kiezen in functie van mijn probleem van overmatig zweten 😊

"Ik moet niet meer gegeneerd zijn en draag niet alleen meer zwart… terug een kleerkast vol met fleurige kledij"

Welke tips heb je nog om overmatig zweten tegen te gaan?

In het begin wat ontsmettende zeep gebruiken doorheen de dag, dat kan ook wel helpen. En wat je draagt kan ook het verschil maken. Het beste is om eerder te kiezen voor katoenen kledij in plaats van synthetische materialen. Wat kleine hulpmiddeltjes die het effect van een anti transpirant product kunnen versterken.